«

»

jul 07

Keti Koti herdenking op 30 juni en 1 juli 2021

Op 30 juni was door comit√© 30 juni/1juli en ARG een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de afschaffing van de slavernij Dit vond plaats op de plek waar het slavernijmonument zal komen te staan (noordzijde centraal station Tilburg). We hebben elkaar verhalen en gedichten voorgelezen. Dat was heel bijzonder, heel fijn. Heel mooi!

Door een van de aanwezigen werd een tekst voorgelezen van ‘Soledad Brother’ George Jackson (1941-1971 en gedichten van Harlem Renaissance-dichter Langston Hughes (1902-1967).
Er hoeft niet altijd iemand te zijn doodgedrukt dan wel -geschoten door de politie om een statement tegen racisme te maken. Liever niet zelfs. In een kleine intieme bijeenkomst hebben we vandaag de afschaffing van de slavernij herdacht, onder het motto ‘Keti Koti’ (het verbreken van de ketenen), door relevante teksten voor te dragen. “
Hij las ik een tekst voor van

Mooie reportage van de gemeentelijke Tilburgse herdenking op 1 juli

In Tilburg wordt sinds enkele jaren ook door de gemeentelijke de afschaffing van de slavernij herdacht.
Omroep Tilburg maakte ter gelegenheid daarvan in samenwerking met de Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst een uitgebreide reportage.