«

nov 12

Kristallnachtherdenking 2022


Op 9 november 2022 was er in Tilburg een fijne Kristallnachtherdenking. De Liberaal Joodse Gemeente Brabant (LJG), Comité 30 juni/1juli en AntiRacismeGroep Tilburg (ARG) hadden de handen ineen geslagen om een avond te organiseren (zoals trouwens elk jaar). De oorspronkelijk geplande spreker liet wegens omstandigheden verstek gaan, maar gelukkig wilde Marlien van de LJG inspringen. Zij liet ons via het projectiescherm het boek Benno and the Night of Broken Glass zien.

In dit (kinder)boek zien we Kristallnacht door de ogen van een kat. En dan vooral de veranderingen in de mensen om hem heen. Daarna ontstond een levendige discussie, waarbij de huidige leefomstandigheden en vluchtelingen ook ter sprake kwamen.

Dit alles vond plaats in een prachtige zaal: de oude Raadzaal van het Paleis-Raadhuis.