«

»

mrt 18

Uitnodiging Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Wereldwijd wordt in maart aandacht besteed aan de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze jaarlijkse herdenking werd door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville (Zuid-Afrika), waar op 21 maart 1960 de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen apartheid (de beruchte pasjeswetten). De apartheid is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog aan de orde van de dag, ook in Nederland. Tal van landen over de hele wereld staan op deze dag stil bij het onrecht dat individuen en groepen elkaar aandoen. Diverse steden in Nederland (o.a. Tilburg) doen mee aan deze actiedag.
In Tilburg organiseert de AntiRacismeGroep (ARG) op dinsdag 21 maart 2017:

NA DE VERKIEZINGEN

  • actualiteit n.a.v. de verkiezingen;
  • verzet tegen racisme en populisme;
  • hoe nu verder?

lezing door Abdou Menebhi voorzitter van EMCEMO

Het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO) is een onafhankelijk informatie- en expertisecentrum, opgericht in 1998, voortgekomen uit de Marokkaanse mi­grantenbeweging (KMAN). EMCEMO streeft naar een samenleving waarin burgers Рin het bijzonder in Nederland en Marokko Рongeacht hun (religieuze, culturele en politieke) achtergrond en ongeacht hun geslacht en seksuele voorkeur, gelijke kansen hebben op maatschappelijke participatie en met respect voor verschillen samenleven.

Datum: dinsdag 21 maart 2017
Plaats: Raakveld
Koestraat 113, Tilburg
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: gratis

21 maart 2017 uitnodiging